Verzekeren

Een passende basisverzekering voor uw occasion kiezen

Hebt u een tweedehandsauto gekocht? Dan is uw volgende stap het afsluiten van een autoverzekering. De vele vergelijkingssites op het internet maken het een koud kunstje om de voordeligste verzekeraar te vinden. Maar voor u een vergelijking kan maken moet u eerst weten welke soort verzekering u eigenlijk wilt hebben. Hoe kiest u de juiste basisverzekering? Als uw occasion betrekkelijk nieuw is zult u geneigd zijn om voor een allriskverzekering te gaan. Deze verzekering is echter betrekkelijk duur en daardoor niet altijd rendabel. Om u op weg te helpen leggen we uit welke keuzes u heeft en wanneer u het beste welke dekking kan kiezen.

WA-verzekering (aansprakelijkheidsverzekering)

Dit is de meest eenvoudige autoverzekering die er is. Het is wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben. Met een WA-verzekering wordt alleen de schade die u aan anderen toebrengt vergoed. Is uw auto ouder dan acht jaar? Dan is deze basisdekking meestal voldoende.

WA+ verzekering (beperkt casco)

Een WA+ verzekering dekt niet alleen de schade aan anderen, maar ook de schade aan uw auto die niet door een verkeersongeluk zijn veroorzaakt. Hierbij kunt u denken aan ruitschade, maar ook aan schade door inbraak, storm of hagel. Welke schade binnen deze dekking valt verschilt per verzekeraar. Een beperkt cascoverzekering is aan te raden voor auto's van tussen de drie en acht jaar oud.

Allriskverzekering (volledig casco)

Met een allriskverzekering bent een gedekt tegen praktisch alle schade aan uw auto. Dit is ongeacht wie daar schuld aan heeft. Als uw auto “total loss” is krijgt u de dagwaarde van uw auto uitgekeerd. De dagwaarde is bepalend of een allriskverzekering rendabel is. In de volgende gevallen is een allriskverzekering doorgaans een goed idee:

  • De dagwaarde van uw auto is hoger dan € 10.000,-.
  • Uw auto is jonger dan drie jaar.
  • U hebt geld geleend om uw auto te kopen en kunt dit niet in één keer afbetalen.

Weet u welke basisverzekering bij u past?

Let daarbij niet alleen op de prijs. Bekijk ook wat er precies binnen de dekking valt en wat de aanvullende voorwaarden zijn. Gaat u bijvoorbeeld uw auto verzekeren? Dan betaalt u standaard geen eigen risico. Dit soort kleine details kunnen uiteindelijk een behoorlijk verschil maken in wat u uiteindelijk kwijt bent.

Onze partners

Stel jouw eigen autoverzekering samen en sluit direct online af.

Univé

  • Snelle afhandeling bij schade
  • Tot 80% no-claimkorting
  • Vervangend vervoer bij schade

Bereken je premie