Financial lease voor Ondernemers

Uw auto leasen!

Een van de mogelijkheden om een auto te kopen is door het te financieren met een lening. Voor bedrijven is het echter ook mogelijk om een financial lease af te sluiten. U betaalt dan voor een vaste periode een maandelijks bedrag om uiteindelijk de eigenaar van de auto te worden.

Waarom voor Financial lease kiezen?

Eigenlijk is een financial lease goed te vergelijken met een lening. U betaalt namelijk in vaste maandelijkse termijnen de lening plus rente terug aan de geldverstrekker. Financial lease is echter een stuk flexibeler dan een zakelijke lening. U kunt namelijk ook een slottermijn opnemen waardoor de maandelijkse bedragen een stuk lager zijn. Een hoge slottermijn betekent een lagere maandlast. En een lage slottermijn is mogelijk als u iedere maand wat meer betaald.

Wie is eigenaar van de auto?

Bij financial lease bent u de economische eigenaar van de auto. Dit maakt het mogelijk om het voertuig al op de balans te zetten. Hierdoor kunt u de rente en ook de afschrijvingskosten aftrekken van de belasting. Het is zelfs mogelijk om een investeringsaftrek te krijgen. Ook zijn er andere fiscale voordelen waar u gewoon gebruik van kunt maken.

Welke mogelijkheden van financial lease zijn er?

Er zijn een tweetal vormen van financial lease. Zo is er de huurkoop optie en de geldlening met pandrecht. De huurkoop optie maakt het mogelijk om u de economische eigenaar te maken en de geldverstrekker de economische eigenaar. U kunt hierbij de auto naar wens gebruiken. Als u de laatste betaling heeft gedaan dan bent u de eigenaar van de auto. Een geldlening met pandrecht is mogelijk als u de auto al heeft gekocht en nu geld wilt krijgen voor andere doeleinden. U kunt dan uw auto opgeven als onderpand. U blijft dan zowel de juridische als economische eigenaar van de auto. U betaald maandelijks een bedrag tot de lening is afgelost. De verpanding vervalt op het moment van uw laatste betaling. Al met al een mogelijkheid om te overwegen. En de zaken eens op een rijtje te zetten. Misschien is een offerte aanvragen bij een van onze partners een mogelijkheid?

Private lease voor particulieren

Een relatief nieuwe en populaire manier van het aanschaffen/rijden van een nieuwe auto met 0 of bijna 0 km is private lease. Wat is private lease eigenlijk? Welke voor- en nadelen heeft het?

We geven u een indruk.

Met private lease betaalt u per maand een vast bedrag voor uw auto. Hierin zijn alle autokosten verwerkt, behalve het tanken. Overzichtelijk dus. De prijzen variŽren afhankelijk van natuurlijk welke auto u kiest en zaken als de afgesproken looptijd en het aantal kilometers dat u afsluit in de overeenkomst.

In veel gevallen is private lease goedkoper dan zelf een nieuwe auto kopen bij een dealer.

Dat heeft met name te maken met schaalvoordeel. Leasemaatschappijen die private lease aanbieden, kopen vaak grote aantallen auto's waardoor ze natuurlijk een prijsvoordeel hebben. Ook het onderhoud kan goedkoper doordat deze maatschappijen contracten tegen concurrerende prijzen hebben afgesloten bij garagisten. Hetzelfde geldt voor autoverzekeringen.

U moet er alleen rekening mee houden dat de auto juridisch gezien niet uw eigendom is. Tenzij u de auto na afloop van de lease wilt overnemen tegen de restwaarde.

Onze partners

MH Car Lease

  • Voor (startende) ondernemers
  • Geen jaarcijfers nodig
  • Snelle acceptatie
  • Ook mogelijkheden met BKR

Vraag offerte aan