Cupra Ateca

Een goed begin is het halve werk

Dit is geen Seat. Dit is een Cupra! Cupra is een nieuw sportwagenmerk, afkomstig van Seat. Seat vindt namelijk dat sportwagens beter en anders kunnen en slaat, naar eigen zeggen, met Cupra een heel andere weg in. Cupra belooft andere modellen, andere techniek en zelfs een andere ervaring. Tijd voor een kennismaking met het eerste model van Cupra: de Ateca.

Autotest | Cupra Ateca Een goed begin is het halve werk

De Cupra Ateca is even snel als een snelle hatchback, maar biedt de ruimte en terreinwaardigheid van een SUV. Het nieuwe merk Cupra maakt een goede eerste indruk met de Ateca.

Plus

  • onderscheidend vermogen
  • even comfortabel en functioneel als een gewone SUV
  • heel veel rijplezier

Min

  • fors verbruik
  • geen gasveren onder motorkap
  • techniek vrijwel gelijk aan Seat Cupra-modellen

Conclusie

Is het nieuwe merk Cupra een aanwinst? Na een intensieve testrit met de Ateca is het antwoord op die vraag een volmondig "ja". De Cupra Ateca is anders door te kiezen voor een SUV in plaats van een hatchback en dat geeft een andere ervaring. Daarbij is de aankleding uniek Spaans. In de toekomst wil Cupra elektrisch aangedreven sportwagens gaan aanbieden, maar dit eerste model is nog voorzien van een verbrandingsmotor. Die verbrandingsmotor laat weinig te wensen over: de Ateca is opwindend snel wanneer het mag en verder altijd even comfortabel als een doorsnee SUV.

Het unieke concept zorgt er ook voor dat de Cupra Ateca vooralsnog geen echte concurrentie kent. Andere snelle SUV's zijn veel duurder, terwijl "hot hatches" minder functionaliteit bieden. Kortom: de Ateca heeft een goede indruk achtergelaten als eerste model van Cupra, want de autosport-divisie vormde een uitstekend uitgangpunt voor dit nieuwe merk.