Mercedes-Benz GLS (2015 - 2019)

Er kan nog meer bij!

Luxe en comfort? Dat levert iedere Mercedes-Benz. Ultieme luxe en comfort? Dan is de Mercedes-Benz S-Klasse de aangewezen kandidaat. Maar wat als luxe voor vier personen niet genoeg is? Dan heeft Mercedes-Benz een bijzondere troef achter de hand: de nieuwe GLS belooft ultieme luxe en comfort voor zeven personen.

Autotest | Mercedes-Benz GLS (2015 - 2019) Er kan nog meer bij!

De Mercedes-Benz GL heet voortaan GLS. Tegelijk met de naamswijziging heeft deze grootste SUV van Mercedes-Benz een facelift ondergaan. De GLS is nu een alternatief voor een limousine als de S-Klasse.

Plus

  • zeer ruim
  • uiterst comfortabel

Min

  • weinig meerwaarde boven bestaand aanbod
  • zijwindgevoelig en gevoelig voor spoorvorming
  • minder modern en vooruitstrevend dan goedkopere / kleinere modellen van Mercedes-Benz

Conclusie

De Mercedes-Benz GL heet voortaan GLS. Tegelijk met de naamswijziging heeft deze grootste SUV van Mercedes-Benz een facelift ondergaan.

Ondanks alle aanpassingen weet de GLS als SUV nauwelijks te overtuigen. Als het gaat om de aankleding kiest Mercedes-Benz expliciet voor luxe, maar als het gaat om de rijeigenschappen is de GLS een echte off-roader. Het resultaat is dat de GLS op geen van beide punten uitblinkt. De concurrentie maakt meer uitgesproken keuzen (écht avontuurlijk of puur bedoeld voor de snelweg) of weet beide beter te verenigen.

Als alternatief voor een luxe reisauto, zoals de Mercedes-Benz S-Klasse, weet de GLS juist wel te overtuigen. De rijeigenschappen blijven weliswaar achter, maar qua uitrusting en comfort staat de GLS op een vergelijkbaar niveau. Bovendien biedt deze SUV véél meer ruimte én off-road capaciteiten.