Lexus NX (2014 - 2021)

Op scherp

Groter is beter? Al lang niet meer! Tegenwoordig geldt: slimmer is beter. De verkoopcijfers van grote auto's lopen sterk achteruit en dat geldt in het bijzonder voor grote SUV's. Het is daarom niet meer dan logisch dat ook het chique Lexus juist nu een compacte SUV introduceert. Rijdt ook deze compacte Lexus als een echte Lexus?

Autotest | Lexus NX (2014 - 2021) Op scherp

De compacte SUV van Lexus overtuigt met premium-kwaliteit en hybride-aandrijving. Dat maakt de auto comfortabeler en veiliger. De F-Sport versie voegt de broodnodige spanning toe.

Plus

  • vlot en relatief zuinig
  • sportief en toch comfortabel
  • Onderscheidende vormgeving

Min

  • matige klank standaard audiosysteem
  • trage werking elektrisch bedienbare achterklep
  • touch-pad lastig te bedienen in rijdende auto

Conclusie

Het Japanse luxemerk Lexus introduceert een compacte SUV. Daarmee is het merk bepaald niet uniek, maar de invulling die Lexus aan het concept geeft is wel degelijk uniek. Dat begint met de vormgeving van zowel de binnen- als de buitenkant die scherp, modern en daarom onderscheidend is. Zoals gebruikelijk bij Lexus staat het comfort op een zeer hoog niveau.

Het sterkste punt van de Lexus NX is de hybride-aandrijving. Deze zorgt op de eerste plaats voor een lager verbruik, waardoor de NX in vergelijking met de concurrentie voordeliger is in aanschaf en gebruik. Echter: het verbruik is in de praktijk niet zo laag als beloofd en het rijden is niet zo spannend als de reclame-uitingen doen vermoeden.

In de F-Sport variant krijgt de NX een sportief tintje. Het uiterlijk is nog scherper en de uitrusting nog rijker. Dankzij de Sports+ modus wordt de auto spannender en agressiever, maar niet sneller. Het sportievere onderstel zorgt wel voor verschil en maakt zet de NX op scherp.

Lexus NX 2 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Lexus NX

2 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Lexus NX 300h AWD F Sport Aut. Pano, Dealer, Trekhaak, ACC

102.931 km - 2014 n.o.t.k.

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Hybride
Kleur
Wit
Mijnduurzameauto. NL
Tynaarlo, NL
Lexus NX 300h AWD F Sport Aut. Pano, Dealer, 1 ste eig, LED

117.785 km - 2015 n.o.t.k.

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Hybride
Kleur
Grijs
Mijnduurzameauto. NL
Tynaarlo, NL