Kia Soul EV

Met ziel en zuinigheid

De nieuwe Kia Soul werd in de lente van 2014 geïntroduceerd. En de proefrit was een waar genoegen. De auto is uiterst fotogeniek, ruim en modern. Helaas waren de rijeigenschappen minder. Met name de motoren vielen tegen vanwege het hoge verbruik. Daarom is er nu een elektrisch aangedreven exemplaar. Zal de "Soul EV" wel zieltjes voor zich weten te winnen?

Autotest | Kia Soul EV Met ziel en zuinigheid

De Soul EV rijdt niet beter, maar ook niet slechter dan het bestaande aanbod van andere merken. Kia onderscheidt zich met een iets vriendelijkere prijs, 7 jaar garantie en overweldigende binnenruimte.

Plus

  • zeer ruim, ook achterin
  • Geslaagde vormgeving
  • slimme oplossingen voor maximaal bereik

Min

  • merkbaar zwaar
  • Onhandig grote draaicirkel

Conclusie

Met ziel en zaligheid introduceerde Kia begin 2014 de Soul. De Nederlandse importeur moest er echter niets van hebben en haalde het model niet naar ons land. Omdat de Soul wereldwijd wordt verkocht, hield de fabrikant geen rekening met de strenge uitstootregels en de bijbehorende belastingdruk in Europa. De auto zou in Nederland simpelweg te duur zijn in aanschaf en gebruik en dat past niet bij een merk als Kia.

Maar... nu is er de Soul EV! De elektrisch aangedreven Soul heeft geen (directe) uitstoot en komt daarom in aanmerking voor allerhande belastingvoordeel. De Soul EV rijdt niet beter, maar ook niet slechter dan het bestaande aanbod van andere merken en dat is al een hele prestatie voor Kia's eerste elektrische auto. Bovendien onderscheidt de Kia zich met een iets vriendelijkere prijs, 7 jaar garantie en overweldigende binnenruimte.

KIA Soul 3 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters KIA Soul

3 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

KIA Soul 1.6 X-tra Airco, Elektrische ramen, Lichtmetalen wielen

181.974 km - 2009 € 4.985,-

Categorie
MPV
Brandstof
Benzine
Kleur
Wit
Teuben Auto's
Emmen, NL
KIA Soul 1.6 Carplay, Camera, Sfeerverlichting, Keyless, DAB

137.361 km - 2014 € 12.450,-

Categorie
MPV
Brandstof
Benzine
Kleur
Rood
Kallenkoot Auto's
Roden, NL
KIA Soul e-Soul DynamicPlusLine 39.2 kWh  ¤ 2.000,- Subsidie voor deze auto beschikbaar  - Navigatie - Camera - Climate control - Adaptieve cruise contr

30.000 km - 2021 € 29.950,- incl. BTW

Categorie
Hatchback
Brandstof
Electro
Kleur
Grijs
Virena Assen
Assen, NL