Volkswagen Beetle

Retro in optima forma

"Retro" is het maken van een nieuw product in een oude stijl. Onderhuids is zo'n product modern, maar de buitenkant is grotendeels trouw aan een origineel uit het verleden. Misschien wel het bekendste product van een retro-auto is de Volkswagen Beetle. Het origineel stamt uit 1938 en nu is er een geheel nieuwe "kever" die nog steeds teruggrijpt op de illustere voorganger.

Autotest | Volkswagen Beetle Retro in optima forma

De Volkswagen Beetle wordt gekozen om het aandoenlijke uiterlijk, maar is in feite even degelijk als iedere andere VW. De 1.2 TSI motor voldoet prima en de uitrusting is modern.

Plus

  • vlot en zuinig
  • even praktisch als iedere andere Volkswagen

Min

  • geen bloemenvaasje
  • onoverzichtelijk

Conclusie

Volkswagen heeft het goed begrepen. Een retro-auto combineert styling van vroeger met techniek van nu. Een retro-auto moet leuker zijn dan zomaar een doorsnee auto, maar geen van de problemen van een oldtimer of exoot met zich meebrengen. De Volkswagen Beetle 2012 voldoet aan al deze eisen.

De Beetle is even praktisch en degelijk als iedere andere VW, maar heeft een charme die geen enkele andere Volkswagen biedt. Daarbij rijdt de Beetle prima, is het verbruik aangenaam laag (1.2 TSI versie) en is de auto voorzien van alle comfort- en veiligheidsvoorzieningen die mogen worden verwacht van een moderne auto. De Beetle 2012 is daarmee in alle opzichten een retro-auto in optima forma.