Seat Exeo ST

Herkansing

Seat en Audi hadden het zo goed bedoeld. Nadat Audi een nieuwe generatie van de A4 introduceerde, werd de gehele A4-fabriek naar Spanje verhuisd. Daar kreeg de oude A4 een tweede leven als "Seat Exeo". Seat kreeg daarmee voor het eerst een grote zakenauto in het assortiment en bovendien werd de Audi A4 van weleer nu voor een veel lagere prijs aangeboden. Maar helaas, de verkoopcijfers bleven achter. Daarom is de Exeo nu voorzien van nieuwe motoren, waarmee de auto niet alleen voordelig is in aanschaf maar ook in gebruik.

Autotest | Seat Exeo ST Herkansing

De Seat Exeo was al voordelig in aanschaf, en is dankzij nieuwe motoren voor modeljaar 2010 nu ook voordelig in gebruik. Slim zakelijk alternatief, maar weinig Seat-karakter.

Plus

  • sterke, zuinige 1.8 TSI motor
  • prima weggedrag
  • nette prijs

Min

  • matige ruimte achterin
  • Armsteun blokkeert hendel van handrem
  • matig functionerende integratie met iPod

Conclusie

De Seat Exeo is voorzien van nieuwe motoren en dat betekent een grote vooruitgang. Dankzij TSI-techniek leveren de nieuwe benzinemotoren veel vermogen terwijl het verbruik relatief laag blijft. Met name de 1.8-liter motor is een aanrader: deze levert prima prestaties, heeft een uiterst verfijnde loop en op de koop toe een spannend geluid.

Belangrijker dan dat is echter dat de Exeo nu niet alleen voordelig is in aanschaf, maar ook in gebruik. Nadat de Audi A4 een herkansing kreeg als Seat Exeo, krijgt de Exeo nu een herkansing als slim, zakelijk alternatief.

Seat Exeo 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Seat Exeo

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Seat Exeo ST 1.6 Reference ECC/CRUISE/LMV/STRAKKE AUTO

179.759 km - 2010 € 5.450,-

Categorie
Stationcar
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Autobedrijf Mark Tjeerdsma
Nieuw Weerdinge, NL