Nissan Cube

Blokje om

Culturen verschillen. De best verkopende auto in Amerika is zo'n onwaarschijnlijk grote pick-up truck, dat de gemiddelde Nederlander zich afvraagt of er een grootrijbewijs voor nodig is. De best verkopende auto van Japan is een vreemdsoortig, vierkant autootje dat buiten Japan slechts stomverbaasde blikken oproept. Toch besluit Nissan dit eigenzinnige succesnummer nu ook in Europa op de markt te brengen. Zal deze rijdende kubus ook hier een rage worden? Om daar achter te komen ging Autozine een blokje om met de Nissan Cube.

Autotest | Nissan Cube Blokje om

Een proefrit leert dat de Cube veel meer is dan alleen een eigenzinnig vormgegeven auto. Onder het vreemdsoortige koetswerk gaat een razend slim interieur schuil. De rijeigenschappen zijn gemiddeld.

Plus

  • gedurfde vormgeving
  • zeer ruim en praktisch
  • scherpe prijs

Min

  • (extreem) zijwindgevoelig

Conclusie

Zal de Nissan Cube in Europa net zo'n verkoopsucces worden als in Japan? Een proefrit leert dat de Cube in ieder geval veel meer is dan alleen een eigenzinnig vormgegeven auto. Onder het vreemdsoortige koetswerk gaat een razend slim interieur schuil dat heel veel ruimte biedt. Bovendien is het interieur al even creatief vormgegeven als het exterieur. Gezien de prijs is de standaarduitrusting meer dan compleet te noemen.

De rijeigenschappen zijn juist heel gemiddeld. De 1.6 liter benzinemotor is precies goed. De Cube 1.6 is niet uitgesproken snel, maar zeker niet te traag. Het onderstel is op comfort gericht.

Of dat voldoende is voor een verkoopsucces kan alleen een helderziende voorspellen. In Japan is de Cube uitgegroeid tot een ware rage en daar is meer voor nodig dan alleen een ruime, goed rijdende auto.

Nissan Cube 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Nissan Cube

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Nissan Cube 1.6 Zen automaat Panorama camera trekhaak

177.681 km - 2010 € 7.350,-

Categorie
MPV
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Dekro Trading
Hoogeveen, NL