Tesla Roadster

Het nieuwe racen

Een paar hoogtepunten uit de recente autogeschiedenis. Mini maakte de kleine auto populair. Smart deed even later hetzelfde voor de micro-auto. De Volkswagen Golf GTI was de eerste snelle familieauto. Renault wordt met de Espace beschouwd als de uitvinder van de MPV. Nu wil het nieuwe merk "Tesla" tot dit groepje van vernieuwers toetreden met de "Roadster": de eerste in massa geproduceerde, elektrische sportwagen.

Autotest | Tesla Roadster Het nieuwe racen

Tesla introduceert een elektrisch aangedreven cabrio en luidt daarmee de toekomst van de sportwagen in. Sneller en schoner. Bovendien is dit de eerste elektrische auto met een bruikbare actieradius.

Plus

  • extreem snel, sublieme wegligging
  • revolutionaire techniek
  • beschaafde vormgeving

Min

  • matige afwerkingskwaliteit (krasgevoelig)
  • niet geschikt voor bestuurders langer dan 1m85
  • onoverzichtelijk

Conclusie

Iedere fabrikant presenteert het nieuwste model als baanbrekend en dé oplossing voor het probleem waar iedereen mee zit. Meestal betreft het niet meer dan loze kreten van een overactieve marketingafdeling. Maar eens in de zoveel jaar komt er een auto op de markt die daadwerkelijk revolutionair is en dat geldt zeker voor de Tesla Roadster.

Deze sportwagen heeft geen verbrandingsmotor, maar een elektromotor. In tegenstelling tot andere elektrische auto's is de Tesla Roadster daadwerkelijk te koop. Bovendien kan de Roadster 400 km afleggen zonder bijladen en is daarmee echt bruikbaar. De prestaties zijn bovendien uitmuntend: de meeste volbloed sportwagens moeten het in een sprint afleggen tegen de Tesla.

Of de Tesla Roadster beter of slechter is dan traditionele sportwagens is een kwestie van smaak. De rijervaring is heel anders. De Tesla Roadster biedt minder theater en meer puur rijplezier. Dit is geen auto om indruk mee te maken op anderen, maar om zelf van te genieten. Alhoewel de aanschafprijs fors is, is deze pretmachine zeer voordelig in gebruik en bovendien emissievrij. Als het aan de Autozine-redactie ligt is dit het nieuwe racen!