Toyota Urban Cruiser

Wel degelijk bijzonder

Een speciale auto is leuk, maar brengt ook de nodige luxeproblemen met zich mee. Een sportwagen gaat alles voorbij, behalve het tankstation. Een terreinauto is een duur betaald stuk techniek dat obstakels kan overwinnen die er niet zijn. Daarom komt Toyota nu met een bijzondere, maar verstandige auto. Hoe verstandig is de Urban Cruiser?

Autotest | Toyota Urban Cruiser Wel degelijk bijzonder

De Toyota Urban Cruiser is een bijzondere auto, maar dan zonder de luxeproblemen die bij dergelijke auto's horen. Ondanks het bijzondere uiterlijk is de Urban Cruiser even verstandig als iedere Toyota

Plus

  • zuinig en vlot
  • stoere verschijning
  • degelijke Toyota-techniek

Min

  • grote draaicirkel
  • stuurwiel onvoldoende verstelbaar
  • kleine voorstoelen / lage hoofdsteunen

Conclusie

Is Toyota er in geslaagd een auto te maken die bijzonder is, maar geen luxeproblemen kent zoals een torenhoog verbruik, matige rijeigenschappen of onbetrouwbare techniek? Om met het laatste te beginnen: de betrouwbaarheid en daarmee de restwaarde zijn bij Toyota altijd een ijzersterk punt, dus ook bij deze Urban Cruiser.

Daarbij is de vormgeving stoer en opvallend, alhoewel het aan bijzondere accessoires of zelfs maar spannende kleuren ontbreekt. Zoals Toyota belooft, haalt de Urban Cruiser maximale binnenruimte uit minimale buitenmaten, maar dit wordt teniet gedaan door de kleine voorstoelen en een stuurwiel dat onvoldoende verstelbaar is.

In vergelijking met de concurrentie onderscheidt de Urban Cruiser zich vooral door het lage verbruik en de uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. Mede door de riante standaarduitrusting is de Urban Cruiser duurder, maar biedt wel meer waar voor z'n geld. Degelijk én bijzonder dus!