Volkswagen Phaeton

Stille genieter

Een Audi A8? Een prima auto, maar wel één die goed is voor veel afgunstige blikken. Een BMW 7-Serie? Dat rijdt fantastisch, maar wekt ook associaties op met lieden die minder netjes rijden. Een Mercedes S-Klasse dan? Dat icoon van luxe en voorspoed straalt uit dat er hier wat te halen valt. Maar er is een limousine voor de stille genieter die de auto voor zichzelf koopt en niet om indruk te maken op de buitenwacht. Er is een luxueus topmodel dat zo beschaafd is, dat menigeen vergeet dat hij bestaat. Die auto is de Volkswagen Phaeton.

Autotest | Volkswagen Phaeton Stille genieter

Een limousine om niet in gezien te worden. Wie wel wil genieten van alle luxe en verfijning, maar daar niet mee te koop wil lopen zal zich heerlijk voelen in de Volkswagen Phaeton. Als occasion gewild

Plus

  • uiterst comfortabel
  • beschaafde uitstraling

Min

  • banden duidelijk hoorbaar in de bocht
  • matig gevoel in rempedaal
  • matige hoofdruimte voorin met optioneel zonnedak

Conclusie

De directeur van Volkswagen wilde een luxe auto die met 300 km/u over het circuit zou kunnen razen zonder dat daar achterin iets van te horen of te voelen is. Die droom maakt de Phaeton niet waar. Allereerst is de topsnelheid begrensd op 250 km/u. Daarnaast zijn al bij lagere snelheden wind- en rolgeluiden hoorbaar. Dat geldt echter voor alle auto's in dit segment. Als het gaat om techniek, comfort en rijeigenschappen kan de limousine van Volkswagen zich prima meten met de concurrentie.

Hoe zeer het ook voor de hand lijkt te liggen: de Phaeton onderscheidt zich vooral van de concurrentie doordat het een Volkswagen is. Voor sommige kopers is dat een nadeel: zij willen indruk maken op de buitenwereld. Dat lukt niet met een auto die voor een buitenstaander lijkt op een chique Passat. Voor anderen maakt dat de Phaeton juist tot een ideale directieauto. Dankzij de beschaafde uitstraling neemt niemand aanstoot aan de Phaeton en trekt de auto geen negatieve aandacht. Kortom: de Phaeton is een toplimousine voor stille genieters.