Mercedes-Benz CLS (2004 - 2011)

Lees dit niet!

Het rijden met een topklasse limousine is een bijzondere ervaring. Dat is onder andere te danken aan de motor die schijnbaar moeiteloos enorme snelheden ontwikkelt. Daarbij is een goede limousine zo comfortabel en stil dat het een zekere afstand tot de buitenwereld schept. Tenslotte ontbreekt het de inzittenden in het luxe interieur aan niets. Het enige wat afbreuk doet aan de exclusiviteit, zijn de vele andere soortgelijke auto's op de weg. Moest dit niet speciaal en uniek zijn? Daarom komt Mercedes nu met de CLS, een auto die zich onderscheidt van de massa. Om dat zo te houden hierbij het verzoek dit artikel niet te lezen.

Autotest | Mercedes-Benz CLS (2004 - 2011) Lees dit niet!

De Mercedes-Benz CLS biedt behalve alle kwaliteiten van de E-Klasse ook nog eens een bijzonder uiterlijk. Dat gaat niet ten koste van de rijkwaliteiten, die blijven prima.

Plus

  • gevoel echt iets bijzonders te rijden
  • aangename besturing
  • uiterlijk van een coupe, ruimte van een limousine

Min

  • goed maar niet perfect
  • voelt groot en zwaar

Conclusie

Alle sterke punten van een topmodel van Mercedes zijn gebleven, maar die zijn nu aangevuld met de unieke kenmerken van de CLS. Zo biedt de CLS alle denkbare luxe en veiligheid die ook kenmerkend zijn voor andere modellen van Mercedes. Ook de CLS biedt comfort van topniveau waarmee de auto niet zozeer met gemak lange afstanden aflegt, maar de afstanden korter lijken dan met andere auto's.

Daarbij komt nu het karakter van de CLS. Ondanks de techniek die veel overeenkomsten vertoont met andere modellen van Mercedes, is de rijervaring een hele andere. Alhoewel deze bijna 5 meter lange 1.735 kg wegende limousine een tikkeltje zwaarlijvig voelt, is het rijplezier toch beduidend groter dan dat van de Mercedes sedans. De motor is niet alleen sterk, maar biedt dankzij een 7-traps automaat met de mogelijkheid tot sequentieel schakelen volledige controle. Dankzij luchtvering biedt de CLS niet alleen comfort, maar desgewenst ook een sportief weggedrag. Tel het allemaal op en de CLS brengt het gevoel terug niet zomaar een luxe auto te rijden, maar een unieke auto te rijden. Maar vertel het niet verder, want de CLS moet wel bijzonder blijven!