DS 7

Nieuw of vernieuwd?

DS presenteert de nieuwe "7". Om te benadrukken dat het hier om een nieuwe auto gaat, is de naam gewijzigd van "7 Crossback" naar alleen "7". Bovendien meldt DS vol trots dat de uitrusting moderner is geworden. De Franse fabrikant zwijgt echter over het mechaniek. Dus de vraag is: gaat het hier om een nieuw of een vernieuwd model?

Autotest | DS 7 Nieuw of vernieuwd?

De DS 7 voor modeljaar 2022 is een grote SUV die dankzij plug-inhybride aandrijving vlot, sterk en zuinig is. Meest kenmerkend is echter de extravagant Franse stijl.

Plus

  • uniek Franse stijl
  • vlot, sterk en relatief zuinig
  • comfortabel

Min

  • diverse schoonheidsfoutjes in nieuwe software
  • stoelmassage en -koeling duidelijk hoorbaar

Conclusie

Is de DS 7 nieuw of vernieuwd? De grote SUV is vernieuwd. De DS 7 is de vernieuwde versie van de DS 7 Crossback voor modeljaar 2022. De ruimte, techniek en aandrijflijn zijn grotendeels gelijk gebleven. Het infotainment-systeem alsmede enkele veiligheidssystemen zijn opnieuw ontworpen, maar kwamen door "schoonheidsfoutjes" in de testauto niet tot hun recht.

"Active Scan Suspension" zorgt voor een meer vertrouwenwekkend weggedrag dan voorheen. Bij een dynamische rijstijl geeft de DS 7 een vertrouwenwekkend gevoel. Bij kalm rijden is deze grote SUV comfortabel. Dat comfort wordt versterkt door de hybride aandrijflijn, waarmee de auto vlot, stil en zuinig is.

Het meest opvallend is echter het aangescherpte uiterlijk, waardoor de DS 7 een sterkere persoonlijkheid heeft gekregen. En juist dat laatste is belangrijk, want het op-en-top Franse karakter met raakvlakken met de mode-industrie maakt de DS 7 uniek.