Lexus RZ

ReuZen-stappen

Groot nieuws bij Lexus! Het luxemerk uit Japan introduceert een grote, elektrisch aangedreven SUV. Dat is een welkome aanvulling op het huidige aanbod, maar het leidt ook tot vragen. Van nature is iedere elektrische auto al stil, snel en soepel. Dus hoe zorgt Lexus ervoor dat de "RZ" de meerwaarde biedt die zo typisch is voor het merk? Een eerste kennismaking in een fotostudio licht een tipje van de sluier op.

Autotest | Lexus RZ ReuZen-stappen

De Lexus RZ is een elektrisch aangedreven SUV die zich onderscheidt met slimme techniek. Door elektrische aandrijving optimaal in te zetten, wil Lexus weggedrag en comfort naar een hoger plan tillen.

Plus

  • geslaagde vormgeving
  • ruim en praktisch
  • innovatieve, unieke techniek

Min

Conclusie

Hoe weet de Lexus RZ zich te onderscheiden van elektrische auto's van alledaagse merken? Niet met de elektrische aandrijflijn. Zowel de batterijtechniek als de elektromotoren zijn niet wezenlijk anders dan die van andere elektrische auto's. Ook de actieradius en het vermogen zijn goed, maar niet uitzonderlijk.

Met nieuwe techniek wil Lexus nog meer verfijning bieden dan gebruikelijk bij elektrische auto's. Zo zou de manier waarop het vermogen wordt opgebouwd en verdeeld over de voor- en achterwielen voor meer rust en een meer vertrouwenwekkend gevoel zorgen. Volledig elektrische besturing zou samen met een camera die de weg "leest" het gedrag van de bestuurder voorspellen. Dat zou het weggedrag van de RZ naar een hoger niveau moeten tillen dan tot nu toe mogelijk was met conventionele techniek.

Tenslotte onderscheidt de RZ zich met de typische Lexus-aanpak. De vormgeving combineert organische vormen met hoogtechnologische elementen. Het interieur is uitnodigend en dankzij de bouw op een platform dat is gemaakt voor elektrische auto's zeer ruim. Een warm welkom komt letterlijk en figuurlijk van de nieuwe "knieverwarming". Kortom: deze luxe Japanner weet zich niet alleen te onderscheiden van andere elektrische auto's, de RZ zet zelfs ReuZen-stappen voor het merk Lexus.